Potrebna mi je pomoć oko tatinog telefona. U pitanju je Prestigio (znam, daleko je od kvalitetne marke, i ja ću mu dati moj Sony Xperia kad nabavim novi, ali za sad je tako). Nešto s memorijom i njenim obračunavanjem nije u redu.
Ne može da preuzme nijednu aplikaciju sa Google Play, navodno zbog nedostatka memorije, iako ima u sebi SD karticu sa dosta praznog prostora. Probali smo da skinemo aplikaciju manju od 4 MB, a telefon je objavio poruku da ne može da je preuzme i da je potrebno barem 19 MB (?). Kad odeš u opcije pa u Storage, piše da u internoj memoriji ima više od toliko (inače, podešeno je da se aplikacije preuzimaju na SD karticu, ne znam zašto se uopšte bavi internom memorijom, ali dobro), bar 30, 40 MB, a nekad i više, zna da varira.
A kad sam povezao telefon sa kompom, pisalo je da interna memorija ima više od gigabajta slobodnog prostora (da, interna, a ne SD kartica koja je zasebna particija i koja ima još više praznog mesta). Pa ko je tu lud? Šta tata da uradi da bi mogao da koristi svu tu raspoloživu memoriju na telefonu, koje očigledno ima i u internoj memoriji i na kartici?